Home » Sponsor fietstocht

Fietsen voor DHIN

“En zomaar ineens komen hele mooie dingen samen…..”

Al gedurende langere tijd koesterde ik een grote sympathie voor de organisatie DHIN (Dental Health International Netherlands), een kleine organisatie, gedragen door vrijwilligers, die zich sterk maakt voor de mondgezondheid van achtergestelde groepen mensen in binnen- en buitenland. Daarnaast heb ik gedurende de afgelopen jaren een passie ontwikkeld voor fietsen. De omgeving beleven, soms afzien, maar vaak genieten, eindeloos genieten!

 

En afgelopen voorjaar begon het te borrelen... Hoe dit te combineren? Zijn er meer mensen met dezelfde gedachten..? Hoe iets heel moois neer te zetten..?

 

Ik wilde niet de gebaande wegen gaan; geen massale organisatie, geen bekende route, geen competitie met elkaar, wel iets heel bijzonders. Nu, bijna een jaar verder, staan we in de startblokken!

Met een kleine groep sociaal geëngageerde mensen, allemaal met een sportieve inslag, gaan we de uitdaging aan: een sponsorfietstocht Dwars door Nederland!  

 

Vanaf het symbolische vetrekpunt “de Toekomstweg” in Diessen, gelegen in het zuiden van de Brabantse Kempen op een steenworp afstand van de grens met België, fietsen we in één dag naar Ameland, om te eindigen bij de enige rood-wit gebaande vuurtoren van Nederland in Hollum.

Een tocht waarin de diversiteit van Nederland in vele opzichten naar voren komt, van het coulisselandschap in het zuiden, tot aan de weidsheid van het Friese merengebied.

 

Een tocht zonder verliezers, alleen maar winnaars; grensverleggend voor onszelf, een extra dimensie voor ons als groep en met jullie bijdrage een zeer welkome ondersteuning voor al het goede werk van DHIN en dus een bijdrage aan de verbetering van de mondgezondheid wereldwijd!

 

Pieter-Bas Schleicher