Home » Informatie » Cursus

Aankondiging

Op 23 oktober 2015 geeft Dental Health International Nederland (DHIN) weer een cursus, dit keer voor het eerst in het nieuwe onderkomen van DHIN op de Peppelkade 11b,  3992 AL, Houten. Het programma start om 13.00 uur en eindigt om 18.00 uur met een drankje en hapje.

Failing to prepare is Preparing to fail

Onder het motto ‘failing to prepare is preparing to fail’, een goede oriëntatie is het halve werk, wordt de cursus gegeven. De cursus is bedoeld voor zowel tandartsen als mondhygiënisten die enige tijd als mondzorgverlener in lagelonenlanden willen werken en voor degenen die daar al ervaring mee hebben en behoefte hebben aan introspectie en hun werk willen zien in een breder perspectief van de bestaande zorg en zorgsystemen van die landen.

Sprekers zijn Martin Teunissen, Wim van Palenstein Helderman, Teun Rietmeijer, Tiné Kloosterman en Paul van Vugt.

CV's van de sprekers en samenvattingen kunt u hier zien.

Hier vindt u het definitieve programma.
Een verslag van een vorige cursus vindt u hier.

 


Basale mondgezondheidszorg: ‘universal oral health care’, zorg die voor iedereen bereikbaar is, is de doelstelling wereldwijd. Wat doet DHIN en hoe ga je om met die doelstelling in lagelonenlanden? Wat houdt effectieve preventie van mondziekten in? Hoe kun je infectiepreventie bij behandeling van infecties en pijnklachten realiseren onder suboptimale werkomstandigheden? Deze onderwerpen en nog meer komen aan de orde.  Kosten cursus, 50 euro.

U kunt voor deze cursus 4 KRT of KRM punten krijgen. Hiervoor moeten tandartsen hun BIG registratienummer en mondhygiënisten hun KRM-nummer doorgeven.

Registratie geschiedt in volgorde van de ontvangst van het inschrijfgeld van € 50,- t.n.v. Stichting Dental Health International Nederland bankrekening nummer NL84INGB0004735988. U kunt zich via onderstaand formulier opgeven.